CoffeeCup Created with Sketch.

Rosteriet i hjärtat av Örebro

Pennybridge Roasters

Matteus hade redan från början av sin resa genom kaffets värld som mål att starta ett kafferosteri i hjärtat av Örebro, som skulle bli det första på över 80 år.

Efter flera års erfarenhet som Master barista och drivande i utvecklingen av specialkaffe genom sitt café, butiken “kaffe Meccat” Kaffemästaren, kunde han 2015 tillsammans med kollegan Markus ta klivet och sätta sin kära stad Örebro på kaffekartan.

Idag levererar vi  kaffe, te och utrustning till såväl privat- som företagskunder över hela landet.

Rosteriet i Örebro

Vi rostar enligt “slow roast”-metoden. Det innebär att vi varsamt och för hand rostar i små batcher för att ge varje kaffesort och blandning möjlighet att utveckla sin egen unika smak och karaktär.

I kafferosteriet i Örebro använder vi världens främsta och mest miljövänliga kafferostar, en Loring Smart Roast.  Kafferosten ger oss total kontroll över hela rostningsprocessen – från råkaffet till färdig produkt – och tillåter oss att måla med hela kaffepaletten, samtidigt som rosten endast avger nästan 50% mindre koldioxidutsläpp än de traditionella rostmaskinerna, bra för både miljön och smaken på kaffet.

På Pennybridge Roasters har vi även våra egna teer. Har du sett en teplantage? Det är en vacker syn. Bladen handplockas från de gröna teväxterna på sluttningarna, och när ett ton handplockade blad sen rostas försvinner 90 % av vikten. Det är mycket jobb bakom varje kopp. Därför är vi noggranna när vi väljer våra råvaror med största omsorg. Vi tillsätter bara naturligt goda ingredienser och smaken av teet finns alltid kvar där att uppleva.

Aromhjulet

Visste du att kaffe har omkring 1000 olika aromer?

Råvarorna. Hanteringen. Förädlingen. Bryggningen. Allt spelar roll för din upplevelse.

Med hjälp av aromhjulet kan vi urskilja och identifiera nyanserna i koppen och vad det faktiskt smakar, ända ner på detaljnivå. Det ger oss fördelen att hitta en bred variation av  kaffesorter, helt enkelt ett kaffe för alla.

Provningar

Vi ordnar kaffe- och teprovningar för kompisgäng, par, kollegor – för alla som är intresserade helt enkelt. Kom till oss och lär er mer om kaffe eller te, prova olika högkvalitativa sorter, hitta din favorit! En kul kväll med proffsig vägledning av en barista eller tesomelier.

Vill du lära dig mer om den ädla drycken och varför kaffe eller te skiljer sig i smakerna? Under provningarna tar vi dig på en resa i de olika kaffe- eller teländerna, och de olika ursprungssorternas värld.

  • Föredrag om botaniken
  • Vägledning om hur man provsmakar
  • Provning av olika högkvalitativa ursprungskaffen eller te.

Provningen tar ca 1,5h och kostar 495kr/person.

OBS! Vi genomför kaffe- eller teprovning separat, alltså ej kombinerat. Två olika provningar.

Minst 5 deltagare per tillfälle för att kursen ska genomföras.

Kontakta oss för att boka provning!

019-260 777
info@pennybridgeroasters.com
Besöksadress
Kaffemästaren
Drottninggatan 7
702 10 Örebro
kaffemastaren.se
Leveransadress
Idrottsvägen 31 B
702 32 Örebro
X